0000_asc_8524

Amióta csak fotografálok, szeretem a koncerteket fotózni. Megpróbálni visszaadni azt, amit igazából még csak nagyjából sem lehet…
Egy élő koncert hangulata egyszerűen nem reprodukálható sem képben, sem hangban. Mese nincs tehát, ott kell lenni, meg kell élni. Ez egy Ákos koncert kapcsán pláne igaz. Szólhat felvételről, akármilyen Hi-Fi cuccon az “Ideális popsztár”, de amit élőben tud egy L-acoustics hangtechnika, az valami kimondhatatlan. A látványtechnikát meg végképp nem lehet egy lapostévén visszaadni. Mégis egy-egy koncertvideó, vagy koncertfotó egyszerűen lebilincselő. Pláne azok számára, akik ott voltak és tudják társítani a képet az élménnyel.
Ákos idei, győri koncertjén ismét fényképezőgépet ragadhattam. Kicsit hadd hencegjek: egyedül lehettem külsős fotós – vagyis Ákos saját fotósát leszámítva -, aki bárhonnan, bármikor készíthetett felvételt. Ez a szombati nap amúgy elég feszes tempót diktált. Nappal esküvőt fotóztam. Anita és Imi nagyon rugalmas volt. Megbeszéltük, hogy a vacsorán csak 7-ig tudok maradni, így odaérek az Ákos koncert kezdésére. Ezúton köszönöm nekik a sok kedvességet, amit szombaton kaptam tőlük.

Anita és Imi esküvője az Ákos koncert napján
Anita és Imi esküvője az Ákos koncert napján

 

Az esküvőről egyenesen az Audi Arénába mentem. Fontos volt odaérnem legkésőbb 8 óra 5 percre – persze, hogy 8.04-kor toppantam be. Na jó. Büszkélkedem még egy kicsit. Az Ákos koncertek előtt általában nincs szpíker. Nem kell bejelenteni, hogy most ő jön, hiszen mindenki tudja. Nem kell fokozni a hangulatot, hiszen a közönség eleve úgy várja, hogy szinte szétesik a stadion… Győrött viszont – ahogy 2015-ben is – a koncert szervezőjével, Szarva András barátommal felmentünk a színpadra. Hadd mutassam meg, mit láttam “föntről”.

asc_7993-2
Koncert előtt, a színpadról…

 

Köszöntöttük a hihetetlen látványt nyújtó tömeget, majd kisorsoltunk két nyertest, aki találkozhatott Ákossal a koncert után. Ekkor Ákos még az öltözőben volt, de mi már tudtuk, hogy valami embertelen nagy banzáj lesz… Szóval igen, ott álltam a színpadon az őrjöngő tömeg előtt… ejh! Ha tudnék énekelni… Micsoda lehetőség lett volna! 🙂 Itt a bizonyíték is: A “nyerteskereső 2000 prototípus” bevetésen – O. Jakócs Péter fotója: http://gyorplusz.hu/data/images/2016_9/2016_10/kos/a_ojp9567_plusz.jpg

Na de végül nem énekeltem, inkább fotóztam. A képeket itt láthatjátok, akár a kommentek is jöhetnek!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés